الخبز
لازم يكون عندك جدر عمل الخبز
اللي له غطا موضح في الصورة
المقــادير:
2.5 كوب دقيق أبيض
1.5 معلقة صغيرة خميرة فورية
كوب ماء
ملح ملعقه صغيره
اناء فيه ماء
2.5 كوب دقيق أبيض
1.5 معلقة صغيرة خميرة فورية
كوب ماء
ملح ملعقه صغيره
اناء فيه ماء
الطريقه
تذاب الخميره في ربع كوب الماء الدافي
تترك لتتخمر
يضاف الملح الى الدقيق ويعمل حفره في النص
يضاف كوب الماء والخميرهيعجن جيدا ونستمر في العجن لان العجن يجب ان لا يقل عن 10 دقايق
اذا كانت العجينه جافه نبل ايدينا بالماء ونستمر بالعجن حتى يختفي الماء تماما
ثم نبل ايدينا ونعجن وهكذا حتى نحصل على عجينه ملساء وتميل الى القساوه
يعني ما تكون طريه زي عجينة الفطاير
نستمر في العجن
تذاب الخميره في ربع كوب الماء الدافي
تترك لتتخمر
يضاف الملح الى الدقيق ويعمل حفره في النص
يضاف كوب الماء والخميرهيعجن جيدا ونستمر في العجن لان العجن يجب ان لا يقل عن 10 دقايق
اذا كانت العجينه جافه نبل ايدينا بالماء ونستمر بالعجن حتى يختفي الماء تماما
ثم نبل ايدينا ونعجن وهكذا حتى نحصل على عجينه ملساء وتميل الى القساوه
يعني ما تكون طريه زي عجينة الفطاير
نستمر في العجن
تبل يد بالماء ونمسح على العجينه ونكورها
نغطيها بكيس بلاستك ونلفها بمنشفه ونخليها على جنب تتخمر
لمدة ساعه مش اقل من كذه ولا اكثر
لمدة ساعه مش اقل من كذه ولا اكثر
ابعد مرور الساعه
قبل ما تبدائي بتقطيع العجين شغلي جدر الخز الكهربائي
قبل ما تبدائي بتقطيع العجين شغلي جدر الخز الكهربائي
تقلب العجين على الرخامه وتعجن عجن خفيف فقط لاخراج الهواء منها
تقسم الى قطع متساويه حسب حجم الخبز اللي تحبيه
تقسم الى قطع متساويه حسب حجم الخبز اللي تحبيه
يرش السطح اللي راح نفرد عليه بالدقيق
تفرد كل دائره حسب اللي نحب
نخليه يرتاح 10 دقايق
نخليه يرتاح 10 دقايق
بعدين نخلي قطعة العجين فوق الجدر ثواني وبعدين ندخلها في الجدر ونسكر الغطا ثواني ونفتح نلقى الخبزة احمرت
خلاص نشيلها
ونكرر باي العجين
وبالعافية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق